Blog - Op deze 7 brandende interieurvragen krijg je antwoord!

Je woning inrichten, het lijkt soms makkelijker dan dat het is! Stel je voor, je koopt op zaterdagmiddag een vloerkleed waar je helemaal verliefd op bent, maar bij thuiskomst bedenk je je ineens: hoe leg ik die nou eigenlijk neer, voor of onder de bank? Hierbij een greep uit de meest gestelde interieurvragen aan onze interieuradviseurs!

Blog - Op deze 7 brandende interieurvragen krijg je antwoord!Blog - Op deze 7 brandende interieurvragen krijg je antwoord!

Hoe kan ik mijn woonkamer groter laten lijken?

Dit is een vraag die veel gesteld wordt, hoe kan je een relatief kleine ruimte zo groot mogelijk laten lijken? Daar hebben wij een aantal tips voor! Maak gebruik van lichte muurkleuren, zoals bijvoorbeeld (gebroken) wit, beige en lichtgroen. Daarnaast zijn spiegels een hele makkelijke manier om de ruimte groter te laten lijken, hang bijvoorbeeld een mooie spiegel boven de bank of eethoek. Door de reflectie in een spiegel wordt er een lichteffect gecreëerd, hiervoor geldt: hoe meer licht, hoe meer ruimte!

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Een kleed mag groter zijn dan je misschien denkt. Het zou namelijk zonde zijn als het kleed in niets valt. Een handige tip voor de grootte van het kleed geldt als volgt: neem de breedte van je bank en voeg hier +/- 40cm aan toe. Zodra je het kleed neerlegt moet het zo’n 20cm doorlopen aan weerszijde van de bank.

Hoe leg je een vloerkleed neer?

Maar hoe leg je een vloerkleed neer, voor of onder de bank? De poten van de bank dienen op het vloerkleed geplaatst te worden. Door de voorpoten op het kleed te plaatsen verbind je de meubels met elkaar en creëer je als het ware een ‘eiland’. Zet vervolgens de salontafel(s) precies in het midden van het vloerkleed. Uiteraard is het geen ‘must’, heb je een mooie authentieke vloer? Kies dan voor een kleiner vloerkleed dat je voor de bank legt om zo de vloer tot zijn recht te laten komen.

Past een hoekbank of rechte bank het beste in mijn woonkamer?

Of je het best kunt gaan voor een rechte bank of hoekbank hangt voornamelijk af van de grootte van jouw woonkamer. Heb je een grote ruimte waar de bank in het midden van de kamer geplaatst kan worden? Dan vult een hoekbank de ruimte mooi, je zou zelfs kunnen kiezen voor een U-bank! Heb je een ruime kamer waar de bank bijvoorbeeld voor het raam door zou kunnen lopen? Ook dan is een hoekbank wat voor jou. In een wat kleinere ruimte kan een hoekbank te pompeus ogen, kies dan voor een rechte bank dit laat de ruimte groter lijken. Wil je graag languit op de bank kunnen liggen maar past een hoekbank niet? Dan is een poef of hocker perfect. ‘Savonds kun je hier je benen op kwijt, tijdens een feestje heb je een extra zitplaats en je zou het zelfs kunnen gebruiken als salontafel met een mooi dienblad erop!

Moet ik een ronde of rechthoekige eettafel kiezen?

Ook het kiezen van een type tafel is afhankelijk van de ruimte. Een rechthoekige tafel is ideaal voor etentjes met veel personen en je kan er veel spullen op kwijt. Een rechthoekige tafel staat mooi in grote ruimtes. Een ronde tafel kan een ruimte ‘breken’, bijvoorbeeld wanneer je een leefruimte hebt met keuken en zithoek in één. Een ronde tafel zorgt in dat geval voor zachtheid. Daarnaast zorgt een ronde tafel voor gezelligheid aangezien je iedereen aan tafel goed kan aankijken.

Welke lamp past het beste boven de eettafel?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, kies boven je eettafel niet voor een plafonnière. Plafonnieres gebruik je in de garage, bijkeuken, hal, voorraadkast en eventueel het toilet.  Boven de eettafel komt dus een hanglamp! Bij een rechthoekige tafel kun je meerdere hanglampen naast elkaar hangen of je kunt gaan voor een langwerpige lamp. Bij een ronde tafel past één grote lamp, of meerdere lampen geclusterd bij elkaar die je op verschillende hoogtes hangt.

Vloekt hout op hout?

Nee! Totaal niet zelfs, het is juist leuk om verschillende soorten hout te mixen en matchen. Verschillende materialen en kleuren geven karakter aan je interieur!