Tafels

Filteren

Tafels voor iedereen

Tafels, ze zijn er in allerlei materialen, kleuren, soorten en maten. De eettafel bevindt zich vaak in het hart van het huis, de keuken! Aan tafel wordt de dag besproken, gezellig gedineerd, geknutseld of zelfs gewerkt. Daarnaast kunnen er andere tafels zoals een mooie salontafel en bijzettafel niet ontbreken in het interieur. 

Welke tafel past bij jou?

Welke tafel het beste bij jou past is afhankelijk van een aantal factoren. Het formaat van de tafel komen we vrijwel altijd aan uit, wij bieden namelijk talloos veel mogelijkheden qua afmetingen. daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de geschikte vorm van de tafel, dit verschilt per woning. Plaats je de tafel in een wat kleinere ruimte? Dan kan een ronde tafel een uitkomst bieden, een ronde tafel is ten eerste enorm gezellig doordat je iedereen aan tafel goed kunt aankijken. Qua bewegingsruimte is een ronde tafel ideaal, je kunt je makkelijk langs de ronde vormen bewegen zonder je aan een punt te stoten.

Een uitschuifbare tafel biedt in een handomdraai extra zitplaatsen wanneer er bezoek is of zodra je simpelweg wat extra ruimte nodig hebt. Uitschuifbare tafels zijn er in allerlei vormen en materialen zoals in keramiek en melamine.

Een ovale tafel is dé trend van nu. Aan een ovale tafel kunnen er meer mensen aanschuiven dan bijvoorbeeld een rechthoekige tafel, dit komt doordat er geen hoeken aan de tafel zitten. Daarnaast neemt hij minder ruimte in en niet te vergeten is het een echte eyecatcher!

Bij een landelijk interieur is een robuuste tafel met een dik blad van bijvoorbeeld eiken- of teakhout perfect. Een robuuste tafel geeft sfeer en karakter aan je woning

Melamine tafels zijn tafels gemaakt van spaanderplaat dat voorzien is van een laagje melaminehars. Dit kan een matte of glanzende afwerking hebben met een houtmotief. Melamine tafels zijn op het eerste gezicht haast niet te onderscheiden van echt houten tafels. Het grote voordeel van melamine is dat het ideaal is qua onderhoud, ze zijn makkelijk te reinigen.

Onderhoudsadvies

Iedere tafel is uniek en heeft speciaal onderhoud nodig om zo lang mogelijk van het meubel te genieten. Laat je daarom altijd in een van onze winkels adviseren op het gebied van onderhoud.

Koop je tafel bij Bouman en Potter

Ben je benieuwd welke tafel het beste bij je past, of wil je inspiratie opdoen? Kom dan langs bij een van onze winkels bij jou in de buurt of maak een afspraak. Bij Bouman en Potter bieden we tafels aan in allerlei stijlen zodat jij jouw perfecte match vindt. Onze adviseurs staan voor je klaar met een advies op maat!