grijze bed cover een van de woontrends van 2017

De woontrends voor 2017

Vorige week ben ik naar de VT Wonen & Design Beurs geweest waar veel merken hun woontrends voor 2017 presenteerden. Voor mij als interieurliefhebber is dit elk jaar weer één van mijn favoriete dagjes uit. Uiteraard doe ik er wooninspiratie op voor mijn eigen huis, maar ik kijk ook altijd naar leuke nieuwe toepassingen, producten en trends voor mijn werk als verkoopadviseur. De woontrends voor 2017 die ik op de beurs heb gespot, deel ik vandaag graag met jullie.

Woontrend 1 | Warm & Chic

De warme herfstkleuren die nu buiten te zien zijn, komen dit jaar ook terug in het interieur. Denk hierbij aan bordeauxrood, okergeel en smaragdgroen. Deze kleuren vormen een chique en stijlvolle basis en zijn nog mooier wanneer je ze combineert met een diepe, koele tint als indigoblauw.

Woontrend 2 | Natuurlijk Bijzonder

De natuur blijft een grote rol spelen in het interieur. Naast de Urban Jungle trend zijn er ook steeds meer natuurlijke producten in huis te vinden. Zo maakt kurk zijn rentree in het interieur en ook materialen als riet, oud hout, leer, staal en keramiek spelen een grote rol.

je interieur opfrissen met planten is een leuke woontrend

Woontrend 3 | Spelen Met Verf

Er mag met verf gespeeld gaan worden! Met geometrische vlakken op de muur geef je een speels effect aan een ruimte. Ben je niet zo goed in het schilderen van strakke lijnen? Maak dan met de roller bewust een rafelrand en kies voor een eigenwijs en hip accent op de muur.

Woontrend 4 | Kunst Met Bloemen

Hou je van bloemen? Dan is deze trend iets voor jou. Dit jaar zie je bloemen op allerlei plaatsen terugkomen, zoals bloemenbehang in de stijl van de oude meesters en gordijnen met bloemenpatroon. Of past een groot bloemenkunstwerk aan de muur meer bij jouw woonstijl?

Woontrend 5 | Tegeltje, Tegeltje Aan De Wand

Wandtegeltjes zijn niet alleen voor in de keuken, ze kunnen ook goed worden toegepast in de rest van het huis. Op de schouw in de woonkamer, achter het bed of op de eettafel: met een leuk tegeltje geef je elke ruimte in je huis een frisse look.

een mooi servies of wandschilderingen zijn ook een woontrend 2017

Wellicht is het je ondertussen opgevallen dat deze woontrends voor 2017 iets met elkaar gemeen hebben: the Seventies are back! Het komende jaar maakt de woonstijl Modern Vintage zijn entree in de woonwereld en in deze trend wordt een knipoog gegeven naar de jaren zeventig. Door het combineren van natuurlijke materialen, warme kleuren, design meubelen en houtsoorten met een luxe uitstraling creëer je een stijlvolle woonkamer.

Welke van bovenstaande trends spreekt jou het meest aan? Laat het weten in een reactie op Facebook of Instagram. En als jij ook fan bent van het opdoen van wooninspiratie, houdt dan zaterdag 22 en 29 oktober vrij in je agenda voor een dagje Woonboulevard Poortvliet. Voor het spotten van de nieuwste trends in wonen voor 2017, maar ook voor de leuke activiteiten die dan op de planning staan!