VTWONEN | 3x SLIM WONEN

Woensdagavond zat ik weer voor de buis voor de laatste aflevering van vtwonen verbouwen of verhuizen. Ik vond het zelf een prachtige afsluiter van het seizoen. Een klassiek herenhuis met originele details wat door het gezin ‘Villa Kakelbont’ genoemd werd, is omgetoverd tot een volwassen en stijlvolle woning met karakter. Is jouw huis op dit moment ook een explosie van kleuren of voelt het niet als één geheel? Lees dan verder, want ik geef je in deze blog 3 slimme woontips waarmee je eenheid, rust en ruimte creëert in je interieur.

VTWONEN | TIP 1

Door het gebruik van een ton-sur-ton kleurpalet zorg je voor meer rust in je interieur. In aflevering 8 zijn verschillende grijstinten gebruikt. Dit komt terug in de muurverf en het behang, maar ook bank Kris in de kleur taupe past heel mooi in dit kleurpalet. Gebruik verschillende tinten van één kleur om je interieur een speels effect te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door eetkamerstoelen in verschillende tinten te gebruiken.
Tip: in onze showroom kun je de productstalen van meubels, vloeren en verf bij elkaar houden en zo jouw ideale kleurpalet samenstellen.

VTWONEN | TIP 2

Een andere manier om meer eenheid te creëren, is het terug laten komen van bepaalde materialen. In de vtwonen aflevering is beton als accent gekozen. De voet van eettafel Base is van beton en ook in de lampen boven de eettafel komt het beton terug. Daarnaast heeft de nieuwe tegelvloer in de serre een betonlook uitstraling, waardoor alles één geheel vormt.

VTWONEN | TIP 3

In een eerdere blog schreef ik dat groen een rustgevende werking heeft. Door op diverse plaatsen in huis planten te plaatsen of op te hangen, creëer je rust. Daarnaast geven planten diepte en sfeer aan je interieur.
Een ruimtelijk effect kun je ook bereiken door het gebruik van lichte meubels. Daarmee bedoel ik niet zozeer de kleur, maar juist de vorm. Een bank met hoge poten, verschillende bijzettafels in plaats van één massieve tafel of een open kast.

Wat vond jij van het eerste seizoen van vtwonen verbouwen of verhuizen? De producten uit deze laatste aflevering bekijk en shop je hier. En ben je op zoek naar meer slimme woontips? Lees dan de blogs naar aanleiding van aflevering 2 en aflevering 4. Wij vonden het heel leuk om mee te werken aan dit programma en we hopen dat jullie er ook van genoten hebben.