hoe creëer je de perfecte basis voor de kinderkamer

Tijdcapsule van de eerste babyspulletjes

Van mijn eerste kindje bewaarde ik alles, maar dan ook écht alles, in een grote doos. Tijdens de zwangerschap begon het al: de zwangerschapstest, de echofoto’s en ook mijn zwangerschapsdagboek waar ik elke week trouw in schreef. In de eerste weken na de geboorte van onze dochter gingen ook het eerste pakje, het eerste tutje, het eerste borsteltje, de liefste rompertjes en zelfs de krantenknipsels in de doos. Het werd een ware tijdcapsule van haar eerste levensjaren.

Herinneringen bewaren

Nu met vier kinderen heeft ieder één mooie bewaardoos. Mijn kinderen vragen regelmatig om de ‘babydoos’ even uit de kast te halen. Ze verwonderen zich iedere keer weer over hoe klein ze waren.

In plaats van dat alles verdwijnt in lades of op zolder, kun je in een bewaardoos alles mooi op één plek bewaren. Het is leuk om alle spulletjes te verzamelen als herinnering voor later. Het is nóg leuker als ze in een mooie bewaardoos zitten.

Done By Deer heeft verschillende soorten koffertjes die je heel goed kan gebruiken als bewaardoos. Ze zijn praktisch en vooral super schattig. Je kan kiezen voor een koffertje in het blauwgroen of poederroze, zwart-witte doosjes of grappige ronde doosjes.

TIP: Geef als kraamcadeau een doosje voor het bewaren van een haarlokje of de eerste tandjes. Het is een mooi gebaar en je kan het ook nog eens in de tijdcapsule erbij doen.

Wat te bewaren in de tijdcapsule voor je baby


• De zwangerschapstest

Tip: spuit de test even in met wat haarlak en de streepjes blijven heel lang zichtbaar!

• De echofoto’s
Verzamel de echo foto’s van je baby in een leuk mapje. Je kan hier natuurlijk ook de dvd van de pretecho bij doen.

• Je zwangerschapsdagboek
Altijd leuk om later nog eens terug te lezen hoe je de zwangerschap ervaren hebt. Vooral als je dit netjes elke week bij houdt!

• De krant
Doe de krant, of alleen de voorpagina, van de geboortedag van je baby in de tijdcapsuele. Het is grappig om terug te kijken wat het nieuws van de dag was op jouw geboortedag.

• Informatie van de kraamzorg
De kraamhulp houdt elke dag bij hoe het met jou en je baby gaat. Het is als het ware een verslag van de eerste week met je kindje. Daarnaast kun je hier ook het geboorteverslag van de verloskundige bij doen.

• Het geboortekaartje
Je hebt het geboortekaartje zorgvuldig uitgezocht en naar al je familie en vrienden gestuurd. Vergeet niet om er ook één voor jezelf en je kindje te bewaren.

• Felicitatiekaartjes
Verzamel alle kaartjes die je gekregen hebt, doe er een grote strik rond en bewaar het in het doosje.

• De eerste kleertjes
Na een paar maanden is het al bijna niet meer voor te stellen hoe klein je baby was in de eerste week. Bewaar de eerste kleding. Tip: doe er ook een luier bij in het kleinste maatje.

• Eerste fopspeen
Misschien wel die ene waar ‘I Love Mama’ op staat?

• Eerste tandjes en haarlokje
Een eerste lokje haar is speciaal. De haarkleur verandert vaak later nog. De tandjes zijn vooral voor je kind heel leuk om te verzamelen zodra de tanden gaan wisselen.

Uiteraard zijn er veel meer dingen die voor je kind speciaal én leuk zijn om te bewaren voor later. Wat zou jij nog toevoegen aan dit lijstje? Je kan dit met ons delen via Facebook.