Zo maak jij de ultieme jongenskamer!

Een stoere jongenskamer inrichten, waar begin je? Het traditionele blauw is lang niet meer de enige optie. Door het ruime aanbod aan stoere accessoires kun je heel eenvoudig een kinderkamer maken die aansluit bij de interesses van je zoontje. Ik geef je graag een aantal ideeën voor het inrichten van een stoere en praktische kinderkamer, laat je inspireren!

Jongenskamer | Jungle, auto’s of sterrenwacht?

Een goed thema dat past bij je zoon, is alles behalve saai. Overleg met je zoon over de inrichting van zijn slaapkamer. Dit is echt heel belangrijk, welke leeftijd hij ook is. Hij heeft zijn eigen ideeën en wensen en als je die laat uit komen, dan wordt het zeker weten een echte droomkamer!

Denk eens aan een thema zoals dinosaurussen, wereldreizen of auto’s. Alles is mogelijk. Ik laat je graag een voorbeeld zien van een leuke auto kamer. Hang een verkeersbord aan de muur of een reservenummerplaat die je misschien nog in de garage hebt liggen. Deze kapstok van Kare is absoluut mijn favoriet! Heel betaalbaar en een echte blikvanger. Maak het af met een nieuw dekbedovertrek om de “look” compleet te maken. Kijk eens bij de geweldige dekbedden van Snurk.

TIP! Bij het inrichten van de jongenskamer in een bepaald thema, zijn de accessoires het belangrijkst. Die zorgen ervoor dat het thema vorm krijgt.

 Jongenskamer | Blauw of iets anders?

Vind je het lastig om een thema te kiezen? Dat geeft niet. Je kunt ook kiezen voor een bepaalde kleurencombinatie. Er zijn ontzettend veel kleurcombinaties te bedenken voor de basis van je kamer. Probeer 3 tot 5 specifieke kleuren te kiezen en hou dat als leidraad bij de inrichting van de jongenskamer. Kleuren die ik mooi vind zijn donkerblauw met wit en okergeel of ga voor natuurlijke tinten met bijvoorbeeld verschillende kleuren groen.

Hoe laat je de kleur dan terugkomen? Je zou het goed kunnen toepassen op de wanden in de kamer. Verf een muur helemaal of deels (als lambrisering of geometrische vlakken) of ga hip behang. Zo heb je in een handomdraai een speelse twist in je kamer. Kijk hiervoor eens naar het behang van Studio Ditte. Ben je niet zo een goede behanger? Dan biedt een stoere muursticker of een leuke poster uitkomst.

 

Zoals je ziet, met een paar stoere items tover je de kamer van je zoon zo om tot zijn favoriete plek. Wil je nog meer inspiratie voor stoere jongenskamers? Kom dan naar onze showroom. Heb jij zelf al een stoere jongenskamer gemaakt? Wij zien hem graag! Inspireer ons (en onze volgers) met jouw jongenskamer door foto met ons te delen via Facebook.