Slaaptips voor je vakantie

De vakantie komt eraan! En of je nu naar een verre bestemming vliegt of van je vrije dagen geniet in eigen land, slapen in een ander bed is toch altijd weer een dingetje. Om je reis en je verblijf tijdens de vakantie zo comfortabel mogelijk te maken, heb ik een aantal slaaptips voor je op een rijtje gezet. Want goed slapen is zeker als je op vakantie bent erg fijn!

Slaaptip 1 | Nekkussen, slaapmasker, oordopjes

Tijdens een lange vliegreis of trip met de auto kan het heerlijk zijn om even een uiltje te knappen. Wat je daarvoor nodig hebt? Draag comfortabele kleding en zorg voor een slaapmasker en oordopjes. Zo sluit je licht en geluid buiten en val je sneller in slaap. Voor extra comfort is een nekkussen zeker aan te raden, dan slaap je onderweg ergonomisch verantwoord en voorkom je spierpijn. Wel zo fijn als je op vakantie bent!

Slaaptip 2 | Home away from home

Maak je hotelkamer, camper of vakantiehuisje even gezellig als je slaapkamer thuis. Als je met de auto op vakantie gaat, kun je ervoor kiezen om je eigen hoofdkussen mee te nemen én je eigen dekbedovertrek. In de collectie van Tempur vind je een reiskussen, dat je op kunt vouwen tot een handzaam formaat. Die kan makkelijk mee in je koffer in het vliegtuig. Zo creëer je ook op vakantie heel snel een thuisgevoel, dat helpt om beter en sneller in slaap te vallen.

Slaaptip 3 | Ontspan, relax, geniet

Op vakantie ben je vaak meer ontspannen dan thuis. Je beweegt meer, geniet van lokale hapjes en drankjes en daarom val je ’s avonds sneller in slaap. Is dat bij jou niet het geval? Zoals ik in deze blog schreef, kan het helpen om een bepaald avondritueel aan te houden. Dan herkent je lichaam het moment om extra te ontspannen, het dekbed over je heen te trekken en heerlijk in slaap te vallen.

Heb jij al plannen gemaakt voor de vakantie ?Ik ga dit jaar op vakantie naar Santorini, een zonnig eiland in Griekenland. Wat ik altijd meeneem op vakantie zijn een paar goede boeken, een nekkussen en een slaapmasker. Zo geniet ik extra van mijn vrije dagen en slaap ik even goed als thuis.