IN 7 STAPPEN JE SLAAPKAMER RESTYLEN

Stylingtips en wooninspiratie voor de woonkamer is er vaak voldoende te vinden op het internet. Maar waar moet je beginnen als je de slaapkamer een makeover wilt geven zonder meteen een nieuw bed of kledingkast te kopen? Ik laat je graag in 7 stappen zien hoe je je slaapkamer kunt restylen.

1. BY YOUR SIDE

We beginnen met het nachtkastje. Houd je van een stijlvol interieur? Kies dan een bijpassend nachtkastje in dezelfde stijl als je bed. Wil je het net even anders? Dan kun je ook een leuke bijzettafel of trolley als nachtkastje gebruiken.

STYLINGTIP: Zet eens een Aloë Vera plant op je nachtkastje. Het staat gezellig en is helemaal trendy. Tevens helpt dit plantje tegen slapeloosheid.

2. FRESH NEW SHEETS

Je dekbedovertrek is bepalend voor de sfeer in de slaapkamer. Kies dus iets dat past bij de sfeer die je wilt wegzetten. Wit past goed bij een basic sfeer terwijl een grafische print beter past bij een Scandinavische woonstijl. Zelf vind ik dit dekbedovertrek van VanDyck erg mooi.

3. COZY LIGHTS

Je hebt drie soorten verlichting. Dit geldt voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer. Basisverlichting is de lamp die heel de ruimte verlicht. Vaak is dit een hanglamp of spots in het plafond. Daarnaast heb je ook functionele verlichting. Dit kan een nachtlampje zijn naast je bed om nog een boek te lezen voor het slapen gaan. Tot slot is er sfeerverlichting. Hiermee kun je bijvoorbeeld een romantische sfeer creëren.

4. THROW A PILLOW

Gooi een paar extra kussens op je bed! Het ziet er schitterend gezellig uit én een paar extra kussens kunnen heel handig zijn. Bijvoorbeeld als je wat rechter wilt zitten om nog even tv te kijken.
STYLINGTIP: Combineer sierkussens in verschillende materialen en vormen voor een gezellige sfeer. Zet ze rechtop tegen je hoofdbord of leg ze juist nonchalant weg op je bed.

5. DRESS BOY

Rondslingerende kleding zorgt ervoor dat de slaapkamer er meteen heel rommelig uitziet. Ik hang mijn kleding meestal over een stoel, maar er zijn nog vele andere oplossingen om je kleding aan op te hangen. Denk hierbij aan een kapstok, een paar mooie wandhaken of een hip kledingrek.

6. SWEET WARM BLANKET

Voor de koudere nachten, zowel in de zomer als in de winter, is het fijn om een plaid bij de hand te hebben. Je kunt deze nonchalant over het voeteneind draperen of netjes bij het voeteneind instoppen. Mijn favoriet? Deze plaid van het merk Elvang.

7. LOOKING GOOD

Ik ben op dit moment helemaal fan van ronde spiegels. Een mooie spiegel mag wat mij betreft zowieso niet ontbreken in de slaapkamer. In de slaapkamer heb ik een groter raam dan in de badkamer dus fijner licht op mezelf ’s morgens op te maken en gereed te maken voor een nieuwe dag.

Heb ik je kunnen inspireren om aan de slag te gaan met je slaapkamer? Deel het resultaat op Facebook en vergeet @woonboulevardpoortvliet niet te taggen in jouw bericht.