Het perfecte vloerkleed

op zoek naar het perfecte vloerkleed

Al een tijdje ben ik op zoek naar een vloerkleed, dat precies past in mijn huis. Het moet niet te groot en niet te klein zijn, niet te opvallend, maar wel uniek. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Stiekem is mijn eisenlijstje dan nog best wel lang! Nu het buiten koud is, kleed ik mijn interieur zo warm mogelijk aan en ga ik actief op zoek naar een passend karpet. Zoek je mee naar het perfecte vloerkleed?

1 | Vintage Trend

In de nieuwste collecties van vtwonen, Montèl en Dutchbone zijn veel vintage geïnspireerde vloerkleden te zien. Bij deze producten is gekozen voor een geweven basis in pastel kleurtinten of met vintage details. Je creëert een gevoel van thuiskomen door het combineren van klassieke en trendy elementen. Heb jij een lichte woonkamer? Dan geeft een vintage vloerkleed als karpet Cameo Savo Pompadour, karpet Medaillon of karpet Devine diepte aan je interieur.

vloerkleden

2 | Classical Vibes

Het klassieke karpet is weer helemaal terug in de interieurwereld. Bij een klassiek karpet denk ik aan een hoogpolig kleed in een effen kleurtint of een kelim met een traditioneel ingeweven patroon. Rivièra Maison en By Boo laten met karpet Herring Café en karpet Rose Kelim een nieuwe invulling zien van het klassieke kleed. Als je op zoek bent naar een echte eyecatcher in de woonkamer, dan is een kleed in deze categorie jouw match.

3 | Scandinavian Chic

In de derde categorie vloerkleden horen verschillende soorten karpetten. Een vloerkleed met een opvallende print is een prachtige aanvulling in een woonkamer met een minimalistisch karakter. Ook een schapenvacht in een neutrale kleur of een stoere geitenhuid in de zithoek geeft je interieur een warme charme. Een derde optie is een kleed van natuurlijke materialen, zoals het By Boo karpet Jute. Door te kiezen voor lichte kleuren, maak jij je interieur in een handomdraai compleet.

Heb jij na het lezen van deze blog al een favoriet? Mijn voorkeur gaat uit naar een item uit de derde categorie, waarbij een vloerkleed met een opvallende print me erg aanspreekt. Dat wordt shoppen dit weekend! Kom jij er zelf nog steeds niet uit en wil je graag advies over het kiezen van een vloerkleed? Dan heten onze woonexperts je altijd van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend advies.