Hoe opgeruimd is jouw huis?

Mijn huis is lang niet altijd opgeruimd. Er ligt altijd wel ergens speelgoed of nog een stapel papieren of was waar ik nog even doorheen moet. Soms vind ik dit vervelend, soms ook niet. In een huis moet geleefd worden en dat mag je van mij best zien.

Opgeruimd staat netjes

Soms kan ik op Pinterest en Instagram helemaal wegdromen bij de opgeruimde woonkamers die ik tegenkom. Natuurlijk zijn er mensen waarbij het interieur alleen op de foto zo opgeruimd is, maar het kan ook zijn dat je gewoon houd van een minimalistisch interieur. Dit laatste herken je vaak aan een lichte basis, een goede balans, natuurlijke tinten en een unieke touch. Dit kan zijn een luxe bank of stoelen met een origineel design.

De boel is aan kant

Ik grap wel eens dat mijn huis ‘optisch opgeruimd’ is. Het ziet er opgeruimd uit, maar trek geen kastdeur of lade open want dan zie je pas hoe opgeruimd het echt is. Helemaal opgeruimd is het nooit, maar de boel is aan kant. Herken je dit? Misschien hangt er nog een tas aan de stoel of slingert er nog wat speelgoed op of onder de bank. Een paar mooie en handige opbergers zijn dan precies wat jij nodig hebt.

Het huishouden van Jan Steen

Misschien vind je het juist wel gezellig dat er overal wat ligt. Een beetje rommelig, maar wel gezellig. Je kunt er dan voor kiezen de kleuren en de basis van je interieur neutraal te houden zodat de woonkamer toch rust uitstraalt. Is Villa Kakelbont jouw droomhuis? Geef je interieur dan wat kleur. Voor een goede balans is het wel verstandig te kiezen voor een vast kleurpalet en je meubelen en woonaccessoires daar op af te stemmen.

Het maakt niet uit hoe opgeruimd jouw huis is, zolang jouw interieur bij jou past. Heb je naar aanleiding van deze blog toch ineens opruimkriebels gekregen? Bekijk dan hier onze folder ‘Wonen is opruimen’.