Opgeruimd het nieuwe jaar in

Bekijk alle opruimtips in onze blog

Ieder jaar in december lijkt mijn huis wel kleiner te worden. De kinderen krijgen er steeds meer speelgoed bij en dat moet allemaal een plaats vinden in huis. Herken je dat? Overal staat er wat: in de woonkamer, de keuken en ook de kinderkamers lijken ineens een stuk kleiner met al dat speelgoed. Natuurlijk is het een optie om alles uit te zoeken, maar maar door gebrek aan tijd en zin bekijk ik liever de opties om alles goed op te bergen.

1 | Opgeruimd staat netjes

Wij hebben inmiddels enorm veel spelletjes en klein speelgoed. Er wordt niet met alles evenveel gespeeld en het meeste is ook veel te leuk om weg te doen. Een vriendin gaf me de tip om slechts een paar items voor de pak te houden en de rest in hippe metalen opbergbakken of een ruime speelgoedkist op te ruimen. Je kunt dan iedere paar weken het speelgoed omwisselen. Zo is er iedere keer weer wat nieuws en blijft de speelhoek overzichtelijk.

ledikanten en kinderbureau

2 | Out of the box

In de box hoort je kleintje lekker te kunnen spelen en bewegen. De box hoeft dus niet vol met speelgoed te liggen. Boxzakken zijn ideaal om al het speelgoed van je baby in op te ruimen. Er zijn tegenwoordig veel mooie opbergzakken verkrijgbaar, die je aan de box kunt hangen. Zelf vind ik de boxzakken van Koeka en Baby’s Only echt heel mooi. Op deze manier ziet je huis er opgeruimd uit en dat op een stijlvolle manier.

3 | Orde in de chaos

In de slaapkamers van de kinderen zijn het vaak de losse spulletjes die rondslingeren, dat is praktisch onvermijdbaar. Dit probleem los je gemakkelijk op door een paar leuke opbergmanden aan te schaffen. Mijn advies is om verschillende manden te combineren: een opbergzak voor het kleine speelgoed, een stevige mand voor de voorleesboeken en een mooie opbergmand speciaal voor het lievelingsspeelgoed, zoals de dinocollectie van mijn zoon. Het is erg praktisch en een stuk vrolijker dan alles zomaar in een hoekje te schuiven.

opruimmeubels

Hebben jullie nog goede opbergtips? We horen ze graag! Deel ze met ons via Facebook of Instagram @woonboulevardpoortvliet.

dorret, woonboulevard poortvliet