Buiten op je balkon

De zon is terug! Toen het vorige week begon te regenen, was ik even bang dat de zomer al voorbij was, voordat hij was begonnen. Gelukkig voorspelt het weerbericht weer blauwe luchten met een stralende zon. Dat was voor mij het teken om aan de slag te gaan op het balkon. Eerst een grondige schoonmaakbeurt en daarna begon het leuke werk. Kijk je met me mee?

1 | Tuinstoel of schommelstoel?

Als eerste zet ik mijn tuinstoelen neer met extra dikke kussens erin. Ik heb gekozen voor stoelen met een verstelbare rug. Ideaal om te relaxen! En als ik ga eten, zet ik de rug weer recht. In mijn woonkamer heb ik een schommelstoel en als de zon schijnt, is het heerlijk om die naar buiten te verplaatsen. Het pittoreske huis op het platteland met veranda heb ik nog niet, maar dit komt op een goede tweede plaats!

2 | Tuintafel of hocker?

Als je buiten zit, is het zeker handig om een tafel bij de hand te hebben. Nu is mijn balkon niet zo groot, dus koos ik voor een kleine tafel. In plaats van een tafel kun je ook een hocker neerzetten, dan creëer je in een handomdraai een extra zitplaats als er bezoek komt. Is jouw balkon iets groter? Dan neem je een tuintafel in groter formaat, waar je vrolijke bloemen op zet en een felgekleurde lantaarn.

3 | Planten & cocktails

De finishing touch is het leukste. Tijd om te shoppen! Bij een balkon is het voordeel dat je plantenbakken aan de reling kunt hangen, zodat er geen vloerruimte verloren gaat. Aan de muur een stoer canvas en op de tafel een aantal buitenkaarsen van Riverdale. De laatste stap? Mix je eigen cocktail en ga zitten. Vergeet je niet in te smeren, je boek mee naar buiten te nemen en je zonnebril op te zetten. Enjoy the sun!

Extra leuk nieuws: de final sale bij Woonboulevard Poortvliet is begonnen. Zo vind je op de afdeling tuinmeubelen nu verschillende loungesets, parasols en barbecues met bijzonder veel voordeel. Snel een bezoekje aan Poortvliet plannen dus, voor jouw favoriete tuinset weg is!