ontdek de woonstijl die bij je past

ONTDEK JE EIGEN WOONSTIJL

Als interieuradviseur vraag ik regelmatig aan klanten wat hun woonstijl is. Nu merk ik dat veel mensen dit moeilijk vinden om te omschrijven. Dat kan ik ook goed begrijpen. Je kan natuurlijk meerdere stijlen mooi vinden. Ik houd ook van meerdere stijlen. Maar wat is dan jouw stijl?

1 | Wooninspiratie opdoen

Mijn eerste tip is op zich helemaal geen originele tip. Ga op zoek naar voorbeelden van wat je mooi vind. Dit kan in een woontijdschrift zijn of via Pinterest. Als je foto’s verzameld hebt, kijk dan eens naar overeenkomsten. Misschien is er een bepaalde kleur, stof of een ander materiaal dat regelmatig terugkomt in je plaatjes. Schrijf dit voor jezelf op, want dit zijn dé elementen die jij mooi vind en dus jouw stijl vormen.

2 | Maak het persoonlijk

Geef je interieur een persoonlijke touch door te laten zien wat je leuk vind. Ik zal een paar voorbeelden geven om dit toe te lichten. Ik houd van fotografie en dit is terug te zien in mijn huis. Ik heb op verschillende manieren en plaatsen foto’s opgehangen. Daarnaast staat er in de kast ook een stolp met een oude camera eronder. Dit kun je ook doen met andere hobby’s en interesses. Misschien hou je van klassieke films, hang dan een vintage filmposter op. En ben je gek van auto’s, dan zijn details zoals deze kapstok of deze koplamp erg leuk.

3 | Combineren van stijlen

Verschillen je partner en jij van smaak of vind je zelf meerdere woonstijlen mooi? Combineer dan verschillende stijlen en maak het één geheel. Zoek naar de overeenkomsten in de stijlen en gebruik dit als leidraad. Wil je bijvoorbeeld een industrieel en Scandinavisch interieur combineren? Dan kan de overeenkomst het gebruik van hout en metaal zijn. Laat de pasteltinten achterwege maar werk bijvoorbeeld met vergrijsde (lichte) tinten.

Wil je meer inspiratie opdoen? Lees dan mijn eerdere blog van vtwonen | 3x slim wonen. Daarin vertel ik hoe je van je huis een thuis maakt. Kijk ook eens bij onze woontips. Iedere maand vertelt één van onze interieuradviseurs wat zijn of haar favorieten van dat moment zijn.

Vind je deze blog interessant? Deel de blog dan via Facebook met jouw vrienden en familie.