Ochtendroutine met kids

Ochtendroutine met een baby en peuter

Vandaag een andere blog van mij dan je gewend bent. Zoals je inmiddels weet, is interieur mijn passie. Toch is er nog iets, waar ik nog meer plezier uit haal: mijn gezin. Afgelopen jaar is ons gezinnetje uitgebreid. We hebben nu thuis een peuter van drie en een baby van vijf maanden. Erg gezellig en ontzettend leuk, maar af en toe ook druk. Zeker in de ochtend. Inmiddels hebben we een ochtendroutine gecreëerd, die bij ons past. Benieuwd hoe mijn ochtend eruit ziet? Lees dan snel verder.

7.30 uur | Ik ben wakker!

De eerste die ’s ochtends wakker wordt, is onze dochter van drie. Ergens tussen zeven uur en half acht is zij wakker en wij dus ook. Tijd om op te staan en de baby wakker te maken. Hij is nu vijf maanden en slaapt nog in zijn wiegje, maar daar groeit hij nu bijna uit. Ik bedenk me dat we het ledikantje nog op moeten zetten. Ik verschoon de baby op het aankleedkussen. Hij ligt dan op zijn stoere aankleedkussenhoes van Baby’s Only, die ik als kraamcadeau heb gekregen. Als de baby een schone pamper en outfit aan heeft, gaan we naar beneden.

Ochtendroutine met kids

7.45 uur | Ontbijten met de kids

Terwijl ik de boterhammen voor mijn dochter smeer, is mijn man klaar om naar zijn werk te gaan. We zwaaien papa samen nog even uit vanaf de bank. De boterhammen zijn gesmeerd en liggen op haar favoriete ontbijtbord (ze heeft zo haar voorkeuren). Ze neemt plaats op haar Tripp Trapp kinderstoel en ik geef ondertussen een fles aan de baby. Als zijn fles leeg is, help ik mijn dochter met de laatste stukjes boterham en eet ik snel mijn eigen ontbijt op.

8.15 uur | Discussie in de kinderkamer

We zijn inmiddels een half uur verder en gaan terug naar boven om ons verder klaar te maken. De baby ligt in de box te spelen of gaat mee naar boven en volgt alles vanuit zijn wipstoel. Mijn dochter is een echte meid en klimt het liefst haar kledingkast in om zelf haar kleding te pakken. Om het geen totale chaos te laten worden in haar kamer, geef ik haar vaak een keuze tussen twee kledingstukken. Als we allebei aangekleed zijn, poetsen we samen onze tanden en tutten we ons nog even op.

8.30 uur | Ready to go

En dan zijn we er klaar voor. Het klinkt alsof het allemaal heel georganiseerd is, maar geloof me, ondanks deze fijne routine is er ook hier regelmatig chaos. Soms gaan er dingen mis, zijn er discussies over de korstjes van de boterhammen of moet er een extra pamper verschoond worden. Andere moeders herkennen dit vast wel. Laat je het me weten, wanneer je dit herkent?

Heb jij ook een vaste ochtendroutine? Wat doe jij om de ochtend makkelijker en/of gezelliger te maken? Deel je tips via onze Facebookpagina of tag ons op Instagram @woonboulevardpoortvliet.