inspiratie voor de meisjeskamer

3x MEISJESKAMER INSPIRATIE

Denk je aan een meisjeskamer, dan denk je al snel aan de kleur roze en zoete pasteltinten. Toch vind ik dat het wel een beetje pit kan gebruiken. Natuurlijk is het ene meisje een lieflijk prinsesje, terwijl de ander een stoere meid is. Betrek je dochter bij de keuzes en luister aandachtig naar haar mening. Ook al ben je bang voor je dochters roze-prinsessen-fase, met de juiste combinatie kan je zeker een tijdloze kinderkamer creëren. In deze blog lees je alles over de meisjeskamer, van zacht roze tot stoer zwart-wit!

3x inspiratie voor de meisjeskamer

MEISJESKAMER 1 | LIEF EN ZOET

In een echte meisje-meisje slaapkamer kan de kleur roze natuurlijk niet ontbreken. In combinatie met witte meubelen blijft de kinderkamer toch tijdloos. Kies voor een aantal lieve en roze accessoires, zo kom je toch de wens naar een prinsessenkamer tegemoet. Wat dacht je van een dekbedovertrek met een lief en vrolijk printje? Ik weet zeker dat jouw kleine meid zich meteen een echt prinsesje voelt!

3x inspiratie voor de meisjeskamer

MEISJESKAMER 2 | STOER EN TRENDY

Stoere kinderkamers zijn niet alleen voor jongens. Er zijn veel meisjes die helemaal niet van lief en zoetsappig houden. Door het toevoegen van ruwe materialen, zoals hout en staal, creëer je een stoere uitstraling. Wat dacht je van een stoere tipi-tent in de slaapkamer? De meisjeskamer krijgt een trendy look door het gebruik van stoere zwart-wit printjes.

3x inspiratie voor de meisjeskamer

MEISJESKAMER 3 | VROLIJK EN PRINTJES

Een vrolijke illustratie is een goede toevoeging voor de meisjeskamer, of je het plaatje nu inlijst of met washi-tape op de muur plakt. De witte muur is meteen opgevrolijkt! Wil je toch liever een stapje verder? Een mooi behang kan de slaapkamer écht tot leven wekken. Zoek iets uit wat bij de sfeer van de meisjeskamer past en kies voor een originele print of knallende kleur. Ik vind zelf de behangcollectie van Studio Ditte echt te gek!

Tot slot kun je natuurlijk aan de slag gaan met verschillende accessoires. Zoals stoere kussentjes, een gaaf vloerkleed of een lieflijk nachtlampje. Wat is jouw favoriete item voor de meisjeskamer? Laat het weten op onze Facebookpagina, ik ben erg benieuwd!