Light up the Room

kies de juiste lampen voor jouw interieur met deze tips

Voordat ik mijn eigen huis had, wist ik al precies welke meubels ik mooi vond. Mijn voorkeur voor accessoires veranderde met de seizoenen en de nieuwste trendkleuren. Maar waar ik nooit over heb nagedacht, is welke verlichting ik zou kiezen. Bij het inrichten van mijn huis zag ik al snel dat de lampen een belangrijke rol spelen, zelfs in kleine ruimtes als de gang of het berghok. Loop jij tegen hetzelfde probleem aan? Dan zet ik alvast op een rijtje waar je op kunt letten bij het uitkiezen van de lampen voor je huis.

Lightbulb 1 | Aan het plafond

Boven de eetkamertafel in de woonkamer, het fornuis in de keuken en het bed in de slaapkamer is een plafondlamp een absolute must have. Met een keuze uit plafondlampen in uiteenlopende stijlen, kun je in iedere ruimte van je huis een andere sfeer creëren. Zo doet hanglamp Granny van Zuiver het goed in de woonkamer, is lamp Raw van Dutchbone een stoere toevoeging aan het interieur van de slaapkamer en voelt hanglamp Champagne van Rivièra Maison zich helemaal thuis in de keuken.

Lightbulb 2 | Op De Tafel

Wanneer ik alleen thuis ben, heb ik niet altijd zin om een grote lamp aan te doen. Het is veel gezelliger om meerdere kleine lampen in huis te hebben. Denk daarbij aan een Scandinavische tafellamp of een moderne witte lamp met een elegante vormgeving. Kies je voor een eyecatcher om neer te zetten op tafel? Dan is deze opvallende houten lamp zeker het overwegen waard. Een tafellamp is ook leuk om neer te zetten op een ladekast in de keuken of het nachtkastje naast je bed.

Lightbulb 3 | Naast De Bank

Nu de klok is verzet en het extra vroeg donker wordt, is licht in huis heel belangrijk. Zeker wanneer jij na het avondeten op je favoriete plaats in de bank gaat zitten, zorg je voor de juiste verlichting. Een retro booglamp met marmeren voet, een stoere metalen lamp uit de By Boo collectie of vloerlamp Woody van het merk Montèl zijn excellente keuzes. Door de neutrale kleuren passen ze in ieder interieur en ben jij verzekerd van een warm thuis in elk seizoen.

Ik kan het bijna niet geloven, het is alweer november! De klok is verzet, het wordt iedere avond vroeg donker en dan kan ik niet wachten om de lampen aan te doen. En een paar kaarsen natuurlijk, want zonder kaarslicht is mijn herfst niet compleet. Geniet van deze prachtige maand met alle voorbereidingen voor Sinterklaas en Kerst. Niet vergeten om tijd voor jezelf in te plannen, zodat je december in zen modus tegemoet gaat!