ontdek de woonstijl die bij je past

KNUS NESTJE VOOR JE BABY

Tijdens je zwangerschap ga je je oriënteren op alle spulletjes die je straks nodig hebt wanneer je baby geboren is. Er zijn natuurlijk veel spullen die echt onmisbaar zijn, maar er zijn ook een paar nieuwe producten op de markt die ik inmiddels ook onmisbaar vind. Het babynestje is voor mij zo’n product. Praktisch gezien is het een multifunctionele bedverkleiner, maar voor je baby is het vooral een knus en comfortabel nestje.

1 | Cozy Nest

Toen mijn zoontje geboren werd, vond ik hem er in de wieg zo verloren bij liggen. Dekentjes kwamen los te liggen en ook een slaapzakje was te groot. De verloskundige raadde me aan, om een ‘babynestje’, zoals die van Done by Deer, te gebruiken in de wieg. Dat geeft extra warmte en comfort. Het gaf mijn baby het veilige gevoel dat hij ook in mijn buik had ervaren.

2 | Cocoon

Omdat ik zelf een Bugaboo kinderwagen had, kocht ik een cocoon die speciaal voor dat soort kinderwagens wordt gebruikt. Dit was de aankoop meer dan waard. Ik heb de cocoon echt overal gebruikt. In de box, in de wieg of het ledikant of als we op pad gingen. Ik gebruikte de cocoon vooral als we op visite gingen en als de kinderen ergens een nachtje uit gingen logeren. Voor mijn zoontje bood het een vertrouwde omgeving, waardoor hij overal goed kon slapen.

3 | Swaddler

Ik merkte dat mijn zoontje ontspannen sliep in zijn nestje, hij voelde zich veilig en geborgen. Het maakte niet uit waar ik hem mee naar toe nam. De meeste babynestjes worden tegenwoordig geleverd met een wasbare hoes. Ik gebruikte er altijd een extra hydrofiele doek in, die ik dagelijks kon vervangen voor een schone. Dat scheelt weer een hoop wasbeurten.

Het gebruik van een babynestje neemt razendsnel toe in Nederland. Dat begrijp ik heel goed, een nestje was voor mij ook nagenoeg onmisbaar. Daarnaast staat het prachtig in je box of kinderwagenbak, wat ook niet geheel onbelangrijk is natuurlijk ;)