Hoogte eettafel

Zo bereken je de ideale hoogte voor je eettafel

Ken je dat? Dat je plaatsneemt aan een eettafel die nét niet lekker zit. Het blad is net te hoog of ietsjes te laag. De eetkamerstoelen en de tafel sluiten gewoon niet lekker op elkaar aan. Geloof het of niet maar ook de hoogte van je eettafel speelt een rol in het creëren van een fijne eethoek.

Bereken de ideale eettafel hoogte

De ideale hoogte is voor iedereen een persoonlijke kwestie. De een zit graag wat hoger terwijl de ander het prettig vindt om wat lager te zitten. Er is dus geen standaard antwoord op de ideale hoogte van een eettafel. Wel geven we je een aantal tips zodat jij een eethoek kunt creëren die helemaal aansluit op jouw wensen.

Eettafel hoogte vs. eetkamerstoelen

Bij het kiezen van de juiste tafelhoogte spelen ook je eetkamerstoelen mee. Heb je bijvoorbeeld aan de zithoogte gedacht? De zithoogte van jouw eetkamerstoelen bepaalt hoe jij aan tafel zit. Maar ook de poot van de tafel. Heeft de eettafel alleen een poot in het midden, dan kun je er gemakkelijk een aantal stoelen aanschuiven. Heeft de tafel poten aan het uiteinde? Zorg dan dat je hier rekening mee houdt! Je kunt dan namelijk minder stoelen kwijt. Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met de ruimte rondom je tafel. Kun je gemakkelijk aan- en uitschuiven? Heb je bewegingsvrijheid om de tafel wanneer alle stoelen zijn aangeschoven? Allemaal zaken waarmee je rekening moet houden.

De hoogte van je eettafel én de juiste eetkamerstoelen spelen een belangrijke rol bij het creëren van jouw perfecte eethoek.

Standaard hoogte eetkamertafel

Eetkamertafels zijn er in allerlei soorten maten en ook hoogten. Je kunt kiezen voor een traditionele eettafel maar een hoge eetkamertafel is tegenwoordig ook helemaal on trend. Gemiddeld gezien is een eettafel tussen de 75 en 80 cm. Uiteraard hangt het af van het meubel dat je kiest.

Omdat we weten hoe belangrijk de juiste eettafel is, heb je bij ons de mogelijkheid om uitgebreid advies te krijgen van onze interieuradviseurs. Zo weet je niet alleen zeker dat jij iedere avond prettig aan tafel zit, maar wordt jouw interieur ook nog eens écht een geheel! Maak nu een afspraak of kom eens langs in onze showroom!