grootmoeders tips voor de grote schoonmaak

Grootmoeders Schoonmaaktips

Met de voorjaarsschoonmaak in het vooruitzicht en de zomer in de lucht is het tijd voor wat handige tips. Met de weetjes uit grootmoeders tijd wordt schoonmaken bijna leuk! Bijna dan, want het is natuurlijk altijd leuker om een momentje voor jezelf te nemen en van je favoriete tuinset te genieten. Maar even doorzetten, dan is je huis spic en span. Kun je daarna met een voldaan gevoel buiten in de zon zitten of heerlijk loungen op de bank.

1 | Lampen heb je overal

Zelf vergeet ik het nogal eens, maar ook de lampen in je huis verdienen een schoonmaakbeurt. De lampenkap maak je snel en gemakkelijk schoon met een kledingborstel. Zo verdwijnen het stof en de pluisjes op de kap als sneeuw voor de zon.

2 | Tijd voor nieuw behang

Er zijn altijd wel wat kleine dingen je wilt veranderen aan je interieur. Denk jij na over nieuw behang? Dan alvast een tip voor het verwijderen van het oude behang! Maak een sopje van biotex en lauw water, doop er een zachte verfroller in en maak het behang nat. Dan trek je het zo van de muur.

3 | Fan van posters en kaarten?

Dan is dit de gouden tip. Posters en kaarten op een deur hangen, doe je met tandpasta. Neem een tube basic tandpasta, doe wat drupjes op het bordje, duw het tegen de deur en houd even vast. Na het drogen zit het vast. Eraf halen is ook zo gepiept. Even met een doekje over de deur en klaar.

4 | Denk zomer, denk barbecue

Na het barbecueën is het tijd om schoon te maken. Met een halve citroen of prop aluminiumfolie wrijf je het rooster van de barbecue schoon. Of wikkel het rooster in een natte krant, laat een nachtje liggen en maak daarna schoon met een papiertje. Zo simpel kan het zijn!

4 | Denk zomer, denk barbecue

Om RVS streeploos schoon te krijgen, is olie het geheime ingrediënt. Maak het RVS schoon met een sopje, wrijf droog met een theedoek en wrijf daarna in met slaolie, olijfolie of babyolie. Strepen en vingerafdrukken zijn dan voorgoed verleden tijd!

Ben jij klaar om aan de slag te gaan met de tandpasta, theedoek, borstels en biotex? Plan dan maar wat uurtjes vrij in je agenda, want als je eenmaal aan de slag gaat, ben je niet meer te stoppen. Ben je klaar met de schoonmaak? Dan is het tijd voor een verwenmoment. Pak jij er een boek bij, ga je lekker de keuken in of kies je voor een avondje wooninspiratie? Veel plezier!