duurzaam woonwinkelen

How to: duurzaam woonshoppen

Als je bezig bent met interieur, duurt het niet lang voor je op het woord ‘duurzaam’ stuit. Dit betekent dat je bij je aankoop rekening houdt met de levensduur van een product én kiest voor een item met een verantwoorde manier van produceren. Met de toekomst van de generaties na jou en mij op het spel is het zeker de moeite waard om hier eens over na te denken. Daarom heb ik een aantal merken op een rijtje gezet, die garant staan voor een ecologisch verantwoorde en duurzame manier van produceren. Goed voor het milieu en voor je interieur!

 

1 | Maak kennis met d-Bodhi

De missie van d-Bodhi is om internationaal de leiding te hebben op het gebied van sociaal verantwoord ondernemen en milieuvriendelijk produceren, onder andere door materialen te hergebruiken. Dat zie je en voel je als je kennismaakt met de producten van d-Bodhi. Ieder ontwerp en iedere uitvoering is uniek. Van de grote producten, zoals lockerkast Fendy, tot de kleinere items, zoals houder Jefferson Street.

2 | Leer Knit Factory kennen

Knit Factory staat bekend om haar ambachtelijke productiemethode. Elk product uit de collectie is gemaakt in de enige breifabriek, die Nederland rijk is. Elk onderdeel van de producten is natuurlijk, sterk en duurzaam. Hiermee kun je er dus veilig voor kiezen om je interieur te stylen met de accessoires van Knit Factory. Van sierkussen Noa tot mand Lynn en plaid Aran: ieder product heeft een duurzaam karakter. 

 

3 | Beter slapen met Beddinghouse

Beddinghouse is een bekend merk voor bedtextiel. Maar wat je wellicht niet weet: het merk houdt bij het inkopen van grondstoffen rekening met duurzaamheid. Meer dan 90% van hun producten wordt gemaakt van katoen en daarom investeren ze in duurzame katoen. Zo kun je met een gerust hart gaan slapen onder dekbedovertrek Big City Lover, Good Morning of Wigmore.

Als je de verhalen van woonmerken gaat lezen, zie je dat de geschiedenis van de meeste merken begint bij duurzaamheid. De aarde en het milieu intact laten voor de komende generaties, terwijl we ondertussen kunnen genieten van allerlei moois. Maar dan op een duurzame wijze geproduceerd. Dat betekent tevens dat je extra blij kunt zijn met de duurzame producten in je interieur. Zo kun je met een gerust hart relaxen op je nieuwe bank met een kussen van Knit Factory in je rug. Veel plezier met duurzaam woonshoppen!