Valentijn je huis

5 X DE PERFECTE EETKAMERSTOEL

Het is tijd om iets te bekennen. Ik woon nu al ruim een jaar in mijn eigen flat, maar ik heb nog steeds geen nieuwe tafel en stoelen gekocht. Waarom? Ik kan niet kiezen! Er zijn zoveel soorten stoelen, dat ik keuzeblind word als ik in de winkel sta. Tijd dus om alle soorten eetkamerstoelen eens op een rijtje te zetten en voor eens en altijd mijn favoriet te bepalen.

♥ Houten eetkamerstoelen

De houten eetkamerstoel roept bij mij nostalgie op. Ik ben meteen weer terug in oma’s keuken toen ik klein was. Er stonden houten stoelen aan de ene kant van de eetkamertafel en een houten bankje aan de andere kant. Good memories! Het leuke van houten eetkamerstoelen vind ik, dat je verschillende modellen met elkaar kunt combineren om de tafel. Klassiek en trendy in één.

♥ Witte eetkamerstoelen

In mijn interieur spelen pasteltinten en wit de hoofdrol. Witte eetkamerstoelen vind ik dan ook prachtig. Ze stralen rust en charme uit en zijn altijd goed, of je nu kiest voor hout, stof of kunststof. En ook als je beslist om een andere vloer te nemen of de kleur op de muur te veranderen, kunnen je witte eetkamerstoelen gewoon blijven staan. Alleen maar voordelen dus.

hartjes in je ogen met Valentijnsdag

♥ Leren eetkamerstoelen

Bij leren stoelen denk ik meteen aan stoere exemplaren in bruin of zwart. Maar er zijn veel meer kleuren mogelijk! Dat is voor mij niet echt een pluspunt, want dat betekent nóg meer keuzes maken. Een leren stoel past in ieder interieur, zeker omdat je kunt kiezen voor een model met houten poten of juist met een metalen onderstel. Mix & match de perfecte combi voor jouw huis.

je huis krijgt een romantische uitstraling met zachte pasteltinten

♥ Stoffen eetkamerstoelen

Stof is verkrijgbaar in ontelbaar verschillende kleuren en printjes. Dat maakt het extra leuk om een stoffen eetkamerstoel uit te zoeken. Nog een voordeel: stof geeft een warme uitstraling aan de eethoek en het materiaal heeft een comfortabele touch. Je kunt zelfs kiezen uit luxe stoffen, zoals microvezel stof of fluweel. Hiermee staan de stoffen eetkamerstoelen voor mij op nummer twee.

♥ Eetkamerstoelen met armleuning

Deze valt een beetje uit de toon in het rijtje, maar is zeker het vermelden waard. Eetkamerstoelen met armleuning zijn namelijk echt heel comfortabel. Qua uitstraling is een stoel met leuning niet mijn favoriet, maar wat comfort betreft, zijn eetkamerstoelen met armleuning een echte aanrader. Voordeel: vaak zijn deze stoelen geplaatst op wieltjes en makkelijk te verplaatsen.

Conclusie: kiezen blijft moeilijk. Mijn favoriet? Dat wordt dan de witte eetkamerstoel, in hout of in stof. Misschien combineer ik verschillende soorten stoelen voor een mix & match resultaat. Keep you posted!