hoe creëer je de perfecte basis voor de kinderkamer

Kinderkamer | De Basis

Met de lentekriebels komen bij mij ook de opruimkriebels. Ik ben aan de slag gegaan in de kamers en vooral ook kasten van onze drie meiden. Wat hebben die veel spullen! Ken je dat? Van kleding tot knutselwerken. Waar moet je het kwijt? Dat bracht mij op het idee om een blog te schrijven met tips over het inrichten van de kinderkamer.

Mijn belangrijkste tip geef ik je alvast: Kies meubelen met een duidelijke functie. Zo houd je het overzichtelijk voor jezelf én je kind.

De Basis | Slapen

De basis van een kinderkamer is natuurlijk altijd het bed. Dit mag een eyecatcher zijn. Mijn kinderen vinden het geweldig als er op het bed een mooi dekbedovertrek ligt. Dan is het naar bed gaan ook geen probleem, want in zo’n mooi bed willen ze wel slapen! Als er naast het bed nog ruimte is, is het leuk om een nachtkastje of krukje neer te zetten. Dit is altijd handig voor een voorleesboekje of een nachtlampje.

De Basis | Leren

Heel veel kinderen hebben al jong behoefte aan een eigen werkplekje. Let er bij het kiezen van een bureau op, dat je lades hebt voor het makkelijk opbergen van allerlei frutsels. Heeft het bureau geen lades of deurtjes? Dan is er vaak een bijpassend ladeblok of nachtkastje wat je daar prima voor kan gebruiken. Zet het bureau niet te vol. Wat echter niet op het bureau mag ontbreken is een lampje, zodat ze hun (huis)werk goed kunnen zien.

De Basis | Opbergen

Een ander basis element in de kinderkamer, is de kledingkast. Koop deze nooit te klein! Ik weet niet of je het herkent, maar bij onze kids is de kast nooit groot genoeg. Benut de ruimte in de kamer goed. Koop in plaats van een tweedeurskast een driedeurskast zodat je er naast kleding, ook andere spullen in op kan bergen. Zo’n kast is zo gevuld. Daarnaast is een boekenkast, wat mij betreft, een echte musthave. Zowel voor kleine kinderen als voor tieners is dit ideaal voor hun (school)boeken.

De Basis | Spelen

Het is heel erg belangrijk dat een kind zich veilig voelt op z’n kamer. De sfeer in de kamer is hierin zeer bepalend. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen zich op hun gemak voelen in hun kamer en er ook graag spelen. Dat kan alleen zijn, of met vriendjes en vriendinnetjes.

Zelf vind ik het leuk om de kamer aan te kleden met accessoires. Dit doe ik met lampjes, een vloerkleed en een leuke plaid op het bed. Het is superleuk om de eigen kunstwerken en leuke kaartjes op te hangen aan een mooiekralenketting met knijpertjes. Een andere manier om de kamer leuk aan te kleden is met deze vrolijke vlaggetjes.

Ik hoop dat je geïnspireerd bent door mijn blog. Mijn collega’s en ik laten je graag meer zien bij Kidsworld XXL.