hoekbank of bank

Hoe kies je tussen een bank en hoekbank?

De bank is het belangrijkste meubelstuk in de zithoek. Met deze stelling kún je het bijna niet oneens zijn. Als je bezig bent met het (opnieuw) inrichten van de woonkamer is het echt een must om goed na te denken over de bank die je kiest. Ik moet zeggen dat ik er zelf vrij snel uit was: een ruime 2,5- zits in de kleur grijs, zodat ik in mijn interieur ook met kleur kan experimenteren. Van vriendinnen die op dit moment bezig zijn met hun huis hoor ik vaak, dat ze het liefst een hoekbank in de woonkamer neer zouden zetten. Maar hoe kies je nu tussen bank en hoekbank?

1 | Zitten, liggen of relaxen?

Natuurlijk is de uitstraling van een bank iets om naar te kijken. Maar wat nóg belangrijker is: wat voor soort bank zoek jij? Als je het liefst zit in de bank, dan is een 2-zits of 3-zits met normale zitdiepte jouw match. Vind je het heerlijk om languit op de bank te liggen? Dan past een hoekbank beter bij jou. Hebben jij en je partner een andere mening? Dan kun je ook kiezen voor een hoekbank met lounge-eiland.

hoekbank of bank

2 | The bigger, the better

In de winkel worden banken in de ruimte gepresenteerd, zodat je ze aan alle kanten kunt bekijken. Zo staat hij waarschijnlijk niet in jouw woonkamer. Let daarom op de maten van de bank, waar je hart sneller van gaat kloppen. Hoe los je dit op? Neem een aantal kranten of kartonnen dozen en knip deze in het formaat van de bank die je leuk vindt. Leg ze op de grond neer in de woonkamer en kijk of het past.

3 | Kersenrood of lichtgrijs?

Kleur is iets heel persoonlijks en met het toevoegen van kleurrijke items geef je jouw interieur een eigen look. Wil je een bank of hoekbank in opvallende kleur? Denk daar goed over na, want uitgesproken kleuren kunnen snel gaan vervelen. De muur een andere kleur geven is stukken eenvoudiger dan steeds weer een nieuwe bank te moeten aanschaffen. En met sierkussens geef je ook kleur aan je bank!

hoekbank of bank

Welke bank staat er in jouw woonkamer? En ben je tevreden met je keuze of zou je het anders doen als je opnieuw mocht kiezen? Ik ben benieuwd!